Deve kuşları (Struthio camelus), dünyanın en büyük, en ağır ve en hızlı koşan, uçamayan kuş türüdür

Emu kuşları, deve kuşundan sonra dünyanın en büyük ikinci uçamayan kuş türüdür. Avustralya'ya özgü, 1.9 metreye ulaşan boyları, gri-kahverengi tüyleri ve güçlü bacakları ile bilinirler. Saatte 50 km hıza kadar koşabilen, çok iyi yüzebilen, otçul ve böcekçil (omnivor) canlılardır. Erkekler kuluçkaya yatar.
Kivi kuşları, Yeni Zelanda'ya özgü, kanatları körelmiş, uçamayan ve gececil bir kuş türüdür. Tavuk büyüklüğünde (yaklaşık 45 cm, 4.5 kg) olan bu canlılar, saça benzeyen sert tüyleri, uzun gagalarının ucundaki burun delikleri, çok güçlü koku alma duyuları ve vücutlarına oranla devasa yumurtalar üretmeleriyle tanınır. Erkekler kuluçkaya yatar